23 martie 2010

Lenjeria de pat

Un somn placut nu poate fi fara o atmosfera placuta, zgomote cat mai putine si atingerea fina a lenjeriei de pat. Tocmai de aceea exista diverse tipuri de “atingeri” cand vine vorba despre lenjeria de pat: de la finetea satenului sau a matasei, la moliciunea plusului si pana la broderiile sofisticate.


Lenjerie clasica din bumbac striat

In afara de simtul tactil, vizual lenjeria poate oferi diferite stari in functie de culorile in care este pictata. Albul si negrul clasic, rosul intens, motivele florale sau fotografiile din filmul preferat – fiecare in functie de preferintele tale si de stilul decoratiunilor din incapere.

Lenjerie satinata cu imprimeu floral


Dimensiunile pentru fiecare corp din set, difera de multe ori. Exista marimi XXL, cu perne de marimi 90*90 , marimi standard de doua persoane, o persoana si jumatate sau o persoana. Inainte de a te uita dupa vreun model de lenjerie de pat , trebuie sa ai in minte dimensiunile patului si ale pernelor. Daca sunt dimensiuni stas, atunci nu vei avea prea mari batai de cap, ci pur si simplu vei cauta un set de doua persoane , spre exemplu.


Lenjerie inflorata


Materialele din care sunt facute lenjeriile de pat difera: de la bumbac 100% sau amestecat cu satin ori brodat, matase (de obicei in combinatie cu alte textile), damask, vascoza, poliester, lana etc. Modelele difera si in functie de aspectul materialului. El poate fi simplu, drept (poate fi calcat), creponat, satinat sau striat. Alegerea textilei potrivite depinde si de anotimp: iarna vei opta mai degraba pentru o lenjerie flausata sau creponata, pe cand vara, poti alege si una satinata sau din bumbac subtire.


Lenjerie brodata


Exista modele intr-o singura culoare, modele cu forme geometrice abstracte in doua sau mai multe culori, modele florale sau chiar cu imprimeuri personalizate . Alegerea culorilor sau a desenelor depinde foarte mult de caracterul fiecaruia, de dispozitie sau de ocazia pentru care alegeti un model si nu altul.




Lenjerie cu imprimeu



Lenjerie din damasc rosu

Sursa foto: www.lenjerieonline.net

MobilaMall.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu