28 ianuarie 2010

Seminee, focare si sobe – caldura si terapie la un loc

Focul din soba sau din semineu este, pe langa un mod de a va incalzi casa, si o modalitate terapeutica de a va destinde. Nimic nu se poate compara cu o ciocolata calda sorbita pe fundalul lemnelor trosnind in semineu . Soba de teracota are in prezent diferiti inlocuitori mai practici si mai adaptabili din punct de vedere estetic. In ceea ce priveste semineele, aici gama este cu atat mai variata, cu cat exista si inlocuitori pentru lemn: gaz sau bioetanol. In aceste din urma cazuri, sunetul lemnelor arse si imaginea lemnelor in flacari nu poate fi inlocuita, insa, in intregime.

Daca vreti sa va instalati un semineu cu lemne in casa, este bine sa apelati la profesionisti in domeniu pentru a nu va pune in pericol casa si familia. Semnele unui semineu bine instalat sunt:

- focul este usor de aprins, iar curentul din interior se formeaza rapid
- fumul nu intra in camera atunci cand aprindeti focul in semineu
- nu exista scurgeri de fum in camera cand deschideti usa pentru a asmuti focul
- nu iese aer rece sau urat mirositor din interiorul caminului cand acesta nu este in uz
- cand caminul nu este in uz si deschizi usile caminului, aerul trebuie sa intre, nu sa iasa din el
- flacara arde spornic si cu forta

Daca aveati impresia ca semineele sunt doar pentru case in stil rustic sau clasic, va inselati. Exista o gama variata de modele din care puteti alege:
-seminee medievale, preponderent din piatra sau calcar masiv, de dimensiuni mari, cu un focar amplu deschis din samota, care necesita o foarte buna calculatie a evacuarii fumului
- seminee rustice, unde la constructie se folosesc in general caramida, piatra, piatra cioplita, lemn masiv imbatranit
- seminee clasice, unde materialele care predomina sunt marmura, piatra si lemnul
- seminee contemporane-in stransa legatura cu tendintele de amanajare interna
- seminee moderne, la care inoxul, marmura, sticla, fonta, etc. alaturi de imaginatie definesc conturul unui semineu de natura hi-tech.

In ceea ce priveste sobele, au avantajul ca pot fi adaptate la orice ambient cu fatadele din otel, ceramica si steatit. Exista diverse modele, fatade si culori, pentru a va amenaja casa sau apartamentul.

Focar
Soba Pelet
Soba metalica
Semineu rustic
Semineu modern
Semineu metalic
Semineu cu bioetanol
Semineu economic

Semineu clasic

Sursa imagini: www.seminee.ro

19 ianuarie 2010

Cum sa amenajezi un apartament – studio?

Studioul este un apartament foarte mic, o garsoniera, care de multe ori nici nu are pereti despartitori intre incaperile locuintei. Fie ca este un spatiu in care locuiesti temporar, fie- permanent, nu ar trebui sa pierzi din vedere cateva ponturi care vor transforma mica incapere intr-un spatiu aerisit si drag tie.

In primul rand, este preferabil sa folosesti rafturi, draperii sau alte piese de mobilier pentru a separa bucataria de camera de locuit, cel putin la ocazii speciale. Mobila trebuie sa fie facuta exact pe masura locuintei pentru a scapa de alte batai de cap, cum ar fi spatiul pierdut prin neutilizare sau corpuri de mobilier inutile. Astfel, se exclude din start mesele masive pentru cina, masutele firave din sticla sau bibliotecile greoaie.

Alege piese de mobilier cu functionalitate dubla. De exemplu, un taburet pe care sa-l poti folosi pe post de masuta; masa de bucatarie – suport pentru plantele de interior sau ornamente atunci cand nu este folosita; un cufar in care iti tii rufaria poate servi drept masuta de cafea etc.

Cumpara o masuta de bucatarie si scaune rabatabile . Scaunele pot fi depozitate foarte usor fie in balcon, fie intr-un dulap, iar masuta pe care iei micul dejun sa poata servi drept masa pentru o ocazie speciala cu musafiri. Pentru a avea parte de mai mult spatiu pe timp de zi, poti opta pentru o canapea rabatabila sau un pat rabatabil pe perete.

Culorile peretilor ar trebui sa fie uniforme in toate incaperile garsonierei. Nuantele si texturile diferite intr-un spatiu atat de mic ar crea o senzatie obositoare de inghesuiala si tocmai asta nu vrei sa se intample!

In ceea ce priveste decoratiunile sau colectiile tale preferate(ursuleti de plus, bijuterii, fotografii, picturi) , renunta pe cat posibil la ele. Totusi, casa nu este casa daca nu contine lucruri pe care le iubesti. De aceea, alege-le doar pe cele care iti sunt tie mai apropiate sau pe cele care se potrivesc mai bine cu cromatica si stilul incaperii. In fond, oricand poti sa le schimbi cu altele din colectie. O alta varianta, ar fi sa le grupezi intr-un colt al camerei.

In cele din urma, poti alege o tematica in care sa imbraci toate elementele de mobilier si decoratiuni si sa transformai astfel studioul tau intr-o spatiu stilat, aerisit si primitor.





Studio in black & white











12 ianuarie 2010

Biroul: spatiu al muncii si al relaxarii

Spatiul in care se desfasoara munca ta , acasa sau la serviciu, trebuie sa fie placut, primitor, dar sa pastreze in acelasi timp aerul profesionist. In acest fel nu vei mai fi apasat de "corvoada" mersului la birou sau aceea de a sta ore intregi intr-un loc rece, neprimitor.
Pentru a te ajuta sa-ti transformi incaperea biroului intr-un loc al relaxarii Mobilamall.ro iti ofera cateva sugestii:

Culoarea peretilor trebuie sa reflecte spiritul afacerilor tale. Daca lucrezi in domeniul bancar sau cel juridic, este preferabil sa optezi pentru culori pastelate, bej sau alb. Altfel, iti poti permite sa fii cat de creativ vrei. Important este sa folosesti vopsea de calitate pentru a evita ca in putin timp de la amenajarea spatiului sa te vezi nevoit sa te apuci de redecorare.




Birou MANAGER


Peretii albi si goi dau un aer plictisitor, rece camerei. De aceea, personalizeaza-i agatand pozele tale preferate inramate, tablouri dupa propriul gust sau fotografii specifice business-ului tau. Pentru o nota de originalitate, poti chema un artist sa-ti picteze ceva direct pe perete.
Birou EDINBURGH


Transforma-ti locul muncii intr-un colt de verdeata. Pe langa gura de oxigen pe care ti-o ofera, plantele de camera dau viata spatiului din jurul tau. Trebuie doar sa le alegi astfel incat lumina din biroul tau sa corespunda cu cea necesara plantelor pentru a creste sanatoase si bogate. In ultima instanta, daca nu ai timp si nici placerea de a le ingriji, decoreaza camera cu niste cactusi de diferite forme si dimensiuni.

Birou realizat din furnir de fag



Mobileaza-ti biroul cu grija. Evita sa amesteci obiecte de mobilier din diferite stiluri si culori pentru ca altfel spatiul va avea o imagine ieftina, fara gust. Mobila trebuie sa reflecte aerul business-ului tau si trebuie sa fie in ton cu zugraveala. Fie ca este un birou traditional cu mobilier in stil clasic sau baroc sau este unul avangardist cu piese moderne, nu uita sa-ti amenajezi un colt al relaxarii. In functie de spatiul de care beneficiezi, poti sa pui un fotoliu larg si moale sau chiar o canapea in care sa te poti odihni cateva clipe pe un fundal cu muzica chillout.
Fotoliu HAPPY


Elimina dezordinea de pe biroul tau. Se spune ca o masa curata vine cu o minte curata. De aceea, baga in sertare tot ce este in plus pe biroul tau si ce nu folosesti in mod regulat. Aceste obiecte , aparent nesemnificative, pot provoca o energie haotica ce ti-ar perturba puterea de concentrare. Telefonul, computerul si o fotografie inramata ar trebui sa fie suficiente.



Birou ELEGANT