28 februarie 2010

Organizeaza-ti accesoriile si cosmetica

Te folosesti de ele zilnic, te fac si mai frumoasa decat esti, iar tu, din lipsa de timp sau din comoditate, le neglijezi in totalitate. Astfel ajung cerceii amestecati cu inelele sau rujul tau preferat, printre sticlutele cu oja,. In afara de spatiul si timpul pe care le pierzi cautand accesoriile potrivite, acestea se deterioreaza mult mai usor daca sunt aruncate la intamplare. Si asa intr-o zi te trezesti ca oja de care aveai nevoie urgent s-a varsat peste fardul cel nou sau piatra unui inel s-a zgaraiat.

Set cutii


MobilaMall.ro iti sugereaza cateva sfaturi pentru a mentine accesoriile aranjate intr-un mod practic si estetic in acelasi timp.





Aduna toate lucrusoarele din camera ta la un loc dupa care sorteaza-le in patru categorii: articole cosmetice, bijuterii, medicamente si accesorii. Urmeaza ca fiecare gramada sa fie sortata in alte trei parti: lucruri de care ai nevoie, care nu au ce cauta la tine in camera si lucruri de care sa scapi.


Cutie in forma de carte


Pune toate elasticele de par si clamele intr-un saculet sau intr-o cutiuta pe care sa o pastrezi la indemana sau intr-un sertar. Articolele cosmetice pot fi impartite in doua: cele pe care le folosesti in fiecare zi si cele pentru ocazii. Pentru a face loc pe masuta ta pastreaza-le la vedere doar pe cele folosite in mod frecvent. De asemenea, nu uita sa-ti sortezi articolele de make-up fie pe tipuri (oja, ruj, fard, creion), fie pentru ce sunt folosite (ochi, buze, ten). Toate obiectele pot fi pastrate intr-o caseta decorata, pot fi tinute la vedere pe suporturi speciale sau adunate in doua-trei porfarduri.




Suport accesorii diverse


Este de preferat ca parfumurile, sprayurile, lotiunile de corp si alte cosmetice in cutii mari sa aiba un compartiment separat in dulapiorul tau de cosmetice. Astfel vei evita senzatia de aglomerare de pe masa ta de cosmetice. O alta varianta ar fi sa le pastrezi in baie, intr-un dulapior.

Suport make-up din sticla organica




Suport cosmetice cu ceas


Cea mai simpla metoda de a pastra bijuteriile este caseta de bijuterii. In functie de cate accesorii ai, aceasta poate fi o varianta nimerita sau nu. Casetele de bijuterii au avantajul ca permit separarea pe categorii a accesoriilor, un fapt esential: cercei, coliere/lanturi, bratari si inele. In plus, ele "mascheaza" bijuteriile si pot fi incadrate in orice decor. Totusi, cutiile “ascund” obiectele de valoare, facand ca alegerea itemului potrivit sa-ti ia cateva minute in plus.




Caseta bijuterii lemn de cires



Suport bratari si coliere



Cutie de depozitat accesoriile


Pentru a avea toate obiectele dragi tie la vedere poti opta pentru suporturi speciale pentru fiecare categorie in parte, la fel ca cele pe care le intalnesti in magazinele de bijuterii. Gasesti pe piata diverse modele ornate care pot fi asortate perfect stilului camerei tale.


Mana stilizata - suport inele


Suport bijuterii diverse tipuri

Acum ca stii cateva ponturi pentru a-ti organiza lucrurile personale, iti urez la cat mai multe bijuterii, accesorii si articole cosmetice caci, nu-i asa?, “Diamonds are girls’ best friends”!
MobilaMall.ro

24 februarie 2010

Martie vine cu reduceri pentru femei

Deoarece luna Martie este si luna femeilor, MobilaMall.ro a hotarat sa le faca un cadou reprezentantelor sexului frumos. Pentru comenzile facute pe MobilaMall.ro de catre femei, pe parcursul intregii luni, se vor acorda reduceri de 5 % la toate produsele. Exceptie fac obiectele care se afla deja in categoria oferte.
In plus, pe bogul MobilaMall.ro veti gasi articole adresate in special femeilor. Articole de mobilier, ponturi pentru decoratiuni sau sugestii special pentru dumneavoastra, doamnelor!
Asadar, sa ne bucuram din plin de venirea primaverii!
NOTA: aceasta reducere nu poate fi cumulata cu oricare alte promotii derulate de catre MobilaMall.ro in aceasta perioada.
MobilaMall.ro

21 februarie 2010

Scari interioare

Scarile au o utilitate esentiala in cadrul unei case, avand rolul de a face legatura dintre doua nivele. Pe langa aceasta, modelul de scara ales trebuie sa aiba cateva caracteristici esentiale: sa se incadreze intr-un spatiu fix, sa se potriveasca designului de ansamblu al casei, sa fie facut din materiale rezistente, bine finisate, care sa ofere rezistenta in timp si sa fie si estetice. Sa nu uitam, ca scarile au o durata de viata mai lunga decat restul decoratiunilor din interior, ceea ce face necesar ca ele sa poata fi asortate eventualelor schimbari in timp facute designului casei dv.




Scari din marmura



Inainte de a va prezenta principalele modele de scari, trebuie sa cunoasteti cateva date tehnice esentiale astfel incat, chiar daca alegeti o echipa nespecializata sa va faca scarile, sa nu aveti parte de surprize neplacute. In primul rand, inaltimea treptei trebuie sa se incadreze intre 165-226 mm, in functie de spatiul de care dispuneti. Este de la sine inteles ca intr-un spatiu mai ingust, veti opta pentru trepte mai inalte. Totusi, inaltimea de la ultima treapta de sub tavan si tavan (locul in care distanta dintre varful capului dv. si tavan este minima) nu trebuie sa fie mai mica de 1900 mm, iar latimea treptei (spatiul in care incape talpa) , de minim 256 mm. In cele din urma, distanta dintre doi balusti succesivi ai balustradei nu trebuie sa fie mai mare de 100 mm, iar forta de apasare laterala asupra manei curente , de 80 kg/mp.

Scari drepte cu palier

Indiferent de forma scarii, treptele pot fi facute din lemn masiv, metal (inox), sticla sau pot fi zidite. In acest caz, mana curenta (balustrada) este cea care trebuie asortata interiorului locuintei. Exista posibilitatea sa nu puneti deloc balustrada, de dragul creerii unui design avangardist sau al unuia simplist.


Scari fara balustrada






Scara din sticla



Modele de scari




Scara simpla, in forma dreapta

Treptele nu sunt deformate, au forma dreptunghiulara, insa sunt rar intalnite in casele moderne deoarece partea de sus a scarilor este vizibila de jos. In plus, necesita un spatiu mai larg de desfasurare. Avantajul ar fi ca spatiul de sub scari poate fi inchis si utilizat drept debara sau dulap. Dezavantajul major ar fi ca, in cazul unei cazaturi, omul se va opri abia dupa ultima treapta ceea ce mareste pericolul de accidentare grava. Un truc pentru a salva spatiu este sa aveti trepte alternative, astfel incat lungimea scarii scade.
Scara dreapta cu balustrada din sticla
Scara dreapta cu trepte alternative
Scari cu palier
Scarile in forma de L sau de U au un palier sau doua (in cazul unora in forma de U). Palierele au avantajul ca partea de sus a scarilor nu se vede de jos, prin urmare beneficiaza de mai multa intimidate. Caderile sunt oprite de paliere si , desi acestea ocupa mai mult spatiu, exista artficii care pot micsora aceasta senzatie.
Scara cu palier
Scara in forma de U

Scarile in spirala

Scarile in spirala se desfasoara in jurul unui ax central, iar balustrada se afla in exteriorul scarii. Scara cu spirala patrata se numeste scara cu evantaie si are casa scarilor in forma patrata. Astfel, treptele vor avea marimi si forme diferite, ceea ce nu se intampla in cazul scarilor in spirala perfecta. Alegand un astfel de model de scara veti economisi spatiu, insa va trebui sa fiti foarte atenti la coborare pentru ca treptele sunt destul de inguste. In situatiile in care spatiul si bugetul va permite, puteti opta pentru o spirala mai larga cu trepte late, decorate. Acestea ofera un aer somptuos intregii incaperi.
Scara cu ax central
Scara metalica





Scara in spirala desfasurata

Scari elicoidale sau circulare

Acest tip de scari nu are un ax central. Ele pot fi construite in jurul unei platforme eliptice in forma rotunda sau ovala. Se poate construi chiar o forma elicoidala dubla (elice dubla). In aceasta situatie, doua randuri de scari sunt “impletite” astfel incat doua personae care se vad de la nivele diferite, de fapt nu se intalnesc deloc. Un exemplu de astfel de scara il puteti admira la castelul Chambord, de pe valea Loirei, Franta.


Scara circulara

MobilaMall.ro

15 februarie 2010

Aparate minune in bucatarie

Bucataria a devenit pentru multi doar un loc de baut cafeaua sau ceaiul dimineata si , foarte rar, de facut o salata. Toate acestea se intampla din cauza timpului liber din ce in ce mai putin la oamenii moderni, dar si a lipsei de interes intr-ale gatitului. Cu ajutorul aparetelor electrocasnice din ce in ce mai inovative, timpul petrecut in bucatarie poate deveni o modalitate de relaxare. Astfel, iti poti prepara mancarea preferata din ingrediente sanatoase, iar curatenia ramane o chestiune de cateva minute.

Espressor (aprox. 2500 lei)

Orice dimineata merita inceputa cu un espresso cu aroma tare de boabe proaspat macinate. In plus, cafeaua e gata in cateva secunde, prin simpla apasare a unui buton. Puteti alege intre diferite varietati de cafea sau cappuccino.

Masina de spalat vase (aprox. 1000 lei)



Intr-o casa cu o familie mare sau petreceri dese, masina de spalat vase te scapa de corvoada spalatului vaselor .

Robot de bucatarie (aprox. 450 lei)
Este micul “magician” care te scoate din orice incurcatura. Toaca, taie, feliaza, amesteca, rasneste, stoarce si face tot ce presupune prepararea alimentelor de gatit.


Mini tocator (aprox. 70 lei)


Daca ai o bucatarie mica, poti opta pentru un mini tocator. Te va ajuta la prepararea sarmalutelor sau a chiftelutelor atunci cand ai pofta.

Blender (aprox. 90 lei)

Atunci cand mancarea face cocoloase, blenderul te scoate din incurcatura. Altfel, piureaua, supa sau legumele sunt gata intr-un minut. In plus, nu ocupa mult spatiu.

Vas cu aburi (aprox. 100 lei)



Daca esti adeptul/a mancarii gatite sanatos, fara grasimi cancerigene provenite din prajeli, ai optiunea gatitului la abur. Gustul se pastreaza intact, iar mancarea are putine calorii.

Storcator fructe (aprox. 250 lei)


Cel mai sanatos suc e cel pe care ti-l faci tu singur/a. AI garantia prospetimii si a gustului delicios.

Aparat preparat paine (aprox. 400 lei)



O modalitate perfecta de a evita painea cu E-uri sau pregatita in conditii nesigure este sa ti-o prepari acasa. Ba mai mult, poti face combinatii foarte hranitoare si gustoase din faina si alte cereale.

Gratar electric (aprox. 250 lei)


Fie ca esti la regim si mananci friptura la gratar sau iti plac micii, dar locuiesti la bloc, gratarul electric este alternativa perfecta atunci cand nu beneficiezi de conditiile necesare unui gratar in aer liber. Poate fi folosit usor si rapid pastrand gustul mancarii de gratar.


Purificator aer ( 100 - 1000 lei)

Purificator apa (aprox. 300 lei)

In conditiile gradului tot mai ridicat de poluare din orase, si aerul din locuinta ta este afectat. Aceasta are efecte nocive asupra sanatatii tale, tocmai de aceea purificatoarele de aer si de apa iti pot imbunatati viata cat timp esti acasa. Pe deasupra, vei scadea consumul de apa plata cumparata odata ce ai apa plata la propriul robinet.

7 februarie 2010

Dormitor romantic de Valentine's Day

Un dormitor romantic ar trebui sa va satisfaca toate cele cinci simturi. MobilaMall.ro va ofera cateva sfaturi pentru a va transforma dormitorul intr-un spatiu calduros, odihnitor si linistit.
1. Tactil. Patul este punctul central al oricarui dormitor si cele mai romantice camere au unul pe cat de placut posibil. Lenjeria luxoasa, din matase, in culori indraznete si pernele din plus sunt minunate, dar adevaratul secret il detine salteaua. Pentru aceasta, alegeti o saltea grea, de calitate care sa va ofere un somn linistit.De asemenea, aveti grija ca podeaua sa fie acoperita macar partial de un pres sau mocheta catifelata. Si talipe dv. merita rasfatate!

Saltea Lovely



Covor latos


2. Vizual. Lumina trebuie sa fie slaba si calda, in niciun caz puternica, de neon. De aceea, folositi becuri cu o putere mai slaba sau pe cele cu bulbul mat sau colorat. Pentru serile speciale, nimic nu se compara cu lumina difuza, calda, plina de romantism a lumanarilor decorative. Candelele trebuie postate neaparat pe un suport metalic sau ceramic pentru a proteja mobila de scurgerile de ceara sau ulei. Nu le lasati insa niciodata sa arda nesupravegheate.



Veioza clasica



3. Mirosul. Becurile curatate cu o carpa fina impregnata in ulei parfumat vor raspandi arome calmante si senzuale in intreaga incapere. In plus, betisoarele parfumate, saculetii cu ierburi aromate (preferabil lavanda sau rozmarin),lumanarile aromate sau orice parfumant natural vor adauga romantism atmosferei din dormitor. Pentru a face ca si lenjeria de pat sa miroase dulciu, puteti pulveriza pe asternuturi pudra aromata de mosk. Este preferabil sa evitati deodorantele chimice de camera cu arome prea puternice pentru ca va puteti trezi cu dureri de cap sau puteti avea insomnii.


Lumanari in diverse arome


4. Auzul. Pastrati intotdeauna CD-urile preferate la indemana, caci, se stie, muzica frumoasa are capacitatea de a ridica dispozitia. Daca dormitorul se afla inspre o strada aglomerata, zgomotoasa , acopera ferestrele cu draperii groase care vor absorbi sunetele prea puternice. In cazul in care nu sunteti dependent de televizor, este preferabil sa nu aveti unul in dormitor. Astfel, incaperea va ramane un loc calm, confortabil , ferit de orice intrusi veniti chiar si prin intermediul televizorului.
Draperii din catifea
Muzica preferata


5. Gustul. Pentru indulciri de miez de noapte, pastrati in dormitor un suport pentru vin sau sampanie si pahare si un bol cu dulciuri. O alta varianta ar fi sa aveti la indemana fructe exotice ornate cu frisca sau toping de ciocolata.


Suport sticle




Cos pentru bomboane si fructe

4 februarie 2010

Dressing-room la tine acasa

Ultima moda in ceea ce priveste depozitarea hainelor este dresingul. Daca pana acum dresingul insemna sa beneficiezi de mult spatiu astfel incat sa iti permiti sa transformi o intreaga camera intr-un dressing-room, acum conceptul a fost largit odata cu aparitia i dulapurilor de tip dresing. Prin urmare, si intr-un apartament va puteti instala un dresing cumparat, facut la comanda sau va puteti face dv. insiva unul. Este o metoda practica de a tine toate lucrurile aranjate la un loc, a salva spatiu si a castiga timpul pierdut cautand ceva care sa se potriveasca stilului locuintei tale.

Debaralele tip dresing, fie ca sunt doar rafturi din lemn masiv, pal sau gips carton aplicate pe peretii camerei, fie ca sunt sifoniere compartimentate in functie de specificul propriei garderobe, pot fi fara usi sau cu usi glisante si oglinzi aplicate pe acestea. In acest din urma caz, oglinzile ofera o senzatie de spatiu mai luminous si mai aerisit. In plus, este mai usor sa le asorteati stilului incaperii doar pastrand nuanta peretilor din camera.


Dresing acoperit de oglinzi

Daca aveti o intreaga camera tip dressing, este preferabil sa lasati rafturile neacoperite de usi pentru a gasi mai usor lucrurile depozitate. De asemenea, nu uitati sa decorati incaperea cu mici detalii care sa o personalizeze si sa o faca mai draga voua. De exemplu: aduceti cateva plante de camera, un casetofon sau radio cu muzica preferata, un scaun confortabil, neaparat – oglinda si un parfumant de camera.

Totusi, inainte de a merge sa cumparati sau sa comandati tipul de dresing pentru locuinta dv., analizati-va garderoba astfel incat sa stiti ce tipuri de rafturi, suporturi, cuiere, sertare aveti nevoie. Daca purtati mai mult camasi, cu siguranta veti avea nevoie de mai multe sine pentru umerase, iar daca nu mai stiti numarul pantofilor, va trebui ca dulapul dv. sa contina mai multe suporturi de incaltaminte. Nici accesoriile nu trebuie uitate. Exista numeroase cutii de bijuterii sau suporturi compartimentate pentru fiecare tip de accesoriu in parte. Daca dresingul dv. va avea multe sertare, puteti aplica stickere sau poze cu tipul de obiecte care sunt depozitate in fiecare sertar.

In cazul dresingurilor din apartamente sau din interiorul dormitorului, este preferabil sa tineti hainele celuilalt sezon separate, impaturite pe rafturile de sus sau cele de jos pentru a salva din spatiu. Un alt truc pentru a castiga loc este sa le impachetati in pungi care pot fi ulterior vidate. In acest mod nici nu vor putea fi atinse de diverse mirosuri din incapere sau, mai rau, distruse de molii.

In final, nu uitati sa puneti cateva saculete aromate printre haine. Asa le veti mentine mereu parfumate si veti fi feriti de pericolul moliilor sau al altor insecte.



Dulap cu oglinda interioara

MobilaMall.ro