28 aprilie 2010

Tipuri de gratar de exterior

Gratar cu carbuni – tipul clasic de gratar mobil de exterior . Traditionalii carbuni nu te lasa cand ai nevoie de ei mai mult , iar fumul creat de ei ofera o aroma aparte oricarui fel de mancare gatita. Urmele lasate de carbuni si timpul consumat cu aprinderea gratarului reprezinta un pret ce merita platit in schimbul aromei unice de „afumatura”.

 
Gratar din inox cu carbuni

Gratar cu gaz – alimentat de o butelie cu gaz sau cu gaz natural, reprezinta o varianta rapida, curata si usoara. Gateste o mancare grozava , iar cu ajutorul unei afumatori cu lemne poti chiar sa-i dai o aroma speciala. Ba mai mult, multe dintre modelele de gratar cu gaz vin la pachet cu o rotiserie atasata.
Gratar cu gaz    

Gratar la foc de lemne – varianta naturala si distractiva, perfecta pentru iesirile in aer liber. Deasupra unei gropi sau a unei oale adanci in care sunt puse lemne la foc, se pune un gratar si astfel te poti bucura de o friptura delicioasa si de un mic foc de tabara, in acelasi timp.

Gratar la foc

Afumatoare – un gratar cu afumatoare face ca afumarea naturala a diverselor feluri de mancare , folosind lemne aromate, sa fie o joaca de copii. Este varianta perfecta pentru a face carnea aromata si frageda la tine acasa.

Afumatoare

Gratar din ceramica sau din teracota – este destul de ieftin si portabil. Se adapteaza perfect unei mese rapide , dar sanatoase.

Gratar din teracota in forma de purcel

Gratar electric – este alternativa la dezordinea facuta de carbuni, lemne sau buteliile cu gaz. Desi este mult mai rapid sa faci mancare pe un gratar electric, acesta nu ofera aroma fumului de lemne, are nevoie de o priza, iar suprafata de gatit este mai mica decat la alte tipuri de gratar.
Gratar electric

Gratarul portabil – pentru iesirile la iarba verde, iti trebuie un gratar mai mic si flexibil. Majoritatea modelelor mici sunt din metal si sunt alimentate cu carbuni sau gaz.

Gratar mobil

Gratar construit – daca ai curte si un spatiu special amenajat pentru luat masa in aer liber, solutia cea mai rezistenta in timp pentru un gratar de calitate este sa-ti construiesti unul. Poti alege dintr-o varietate de modele si astfel il poti potrivi perfect dimensiunilor spatiului de care dispui (poate fi facut intr-o nisa exterioara). Se construieste rapid, din caramida refractara sau alte materiale rezistente la temperaturi foarte mari. Astfel, alegi si modalitatea de alimentare (carbuni, gaz sau electric).

Gratar zidit

MobilaMall.ro


Sursa foto: www.firepit-and-grilling-guru.com

20 aprilie 2010

Cadoul salvator - rama foto




Cel mai comod cadou pe care i-l poti face cuiva, dar si cadoul cu care nu ai cum sa dai gres este o rama foto. Totusi, trebuie sa ai in vedere personalitatea, gusturile si modul in care e decorata locuinta sarbatoritei sau a sarbatoritului, pentru a reusi sa-l surprinzi cu adevarat. Aceleasi criterii sunt valabile si daca iti cumperi tu o rama foto – trebuie sa se incadreze in decorul camerei.

                                           Rama rotunda

Exista nenumarate modele de rame pe care le poti gasi pe piata in ziua de azi. Dar cum nu ai cum sa le analizezi pe toate, MobilaMall.ro iti propune cateva modele reprezentative dintre care sa alegi in functie de persoana careia ii oferi darul.



Persoanele mai in varsta sunt , de obicei, genul conservator care apreciaza calitatea si decoratiunile clasice. De aceea, de cele mai multe ori ele au si locuinta decorata clasic, traditionalist, folosind materiale ca lemn masiv si metal. Pentru acest tip de oameni este indicat sa alegi o rama foto din lemn sau din argint sau alama, bogat decorate.


                                      Rama alama si catifea



Cu putina imaginatie poti impresiona orice femeie. Daca este jucausa, vesela si copilaroasa poti alege o rama decorata cu flori si pietre aplicate. Chiar si cele colorate ar putea-o face sa zambeasca. Pentru femeile mai pretentioase, este important sa optezi pentru ceva mai sobru dintr-un material de calitate. Ramele foto din argint sau alama ori cele din sticla, decorate cu pietre pretioase ori cu perle ar bucura chiar si pe cele mai pretentioase doamne.




Ramele foto pentru mai multe fotografii sunt ideale pentru persoanele care au o familie mare, multi prieteni sau carora le place sa faca poze si, in acelasi timp, le place sa le si expuna.








Si barbatii pot fi surprins daruindu-le o rama care incadreaza o fotografie deosebita. Bineinteles, in cazul lor , rama va avea un design mai simplu, din metal, lemn sau sticla fara decoratiuni.



Pentru copii nu exista cadou mai frumos decat o jucarie. Iata ca exista si rame foto precum jucariile – colorate, cu decoratiuni vii sau chiar cu personajul lor de desene animate preferat. Nu uitati sa inserati si poza lor preferata sau sa gasiti una care ar putea deveni imaginea lor de suflet.



In concluzie, fie ca esti in pana de idei, fie ca asta este ceea ce-i lipseste celui caruia i-o daruiesti, o rama foto poate fi cadoul perfect oricand. In plus, niciodata nu ai prea multe fotografii expuse, intrucat acestea tin de personalizarea unei incaperi, nu neaparat de decorarea ei.





MobilaMall.ro

13 aprilie 2010

Usile de interior

O usa din lemn cu fereastra netransparenta intr-o forma oarecare, de obicei dreptunghiulara, este cel mai intalnit model de usa pentru interior. De la aceasta propozitie lucrurile pot fi extinse – de la materialul din care este facuta, la modelul geamului si a materialului din care e facut, dar si decoratiunile care pot fi desenate sau gravate.
Cel mai important factor care determina alegerea unei usi de interior este bugetul disponibil , insa si acesta vine dupa gusturile fiecaruia. Cu bani mai putini poti alege o imitatie frumoasa sau cu bani multi poti sa optezi pentru o usa din plastic, doar pentru ca este comoda.

Usa din lemn cu sticla decorata

Asadar care sunt optiunile? Pentru interior exista o varietate mai mare de materiale din care poate fi facuta o usa, aceasta nefiind supusa acelorasi riscuri ca in exterior (apa, umezeala, temperaturi extreme). Usa din lemn , fie ca este cires, nuc sau stejar, are o durata de viata mai lunga, este mai rezistenta si se pastreaza “in tendinte” o perioada indelungata. De asemenea, lemnul poate fi sculptat in diverse forme, astfel devenind o adevarata piesa de arta.
Riscul cel mare in ceea ce priveste lemnul este acela ca poate crapa daca nu este uscat bine inainte de a fi prelucrat. In plus, chiar si un incident ca spargerea unei tevi poate lasa urme nedorite asupra usilor (ca si asupra oricaror alte obiecte din lemn).

Usa din nuc

Usile din sticla sunt foarte pretentioase, dar ofera un aer de simplitate si modernism in acelasi timp. Cele cu sticla simpla, transparenta sunt folosite pentru birouri sau camerele de zi, mai rar pentru dormitoare. In cazul in care sticla este mai groasa, mata, fumurie sau desenata , usa poate fi pusa si la intrarea intr-un dormitor.

Usa din sticla cu model

Imitatiile au marea calitate de a semana cu originalul, dar a fi mult mai ieftine. La fel se intampla si cu usile din pal sau pvc. Ele pot imita foarte bine lemnul din cires sau nuc, insa nu vor fi nicioadata din lemn in sensul ca nu vor fi la fel de rezistente si sigure. Totusi, palul este mai comod pentru ca nu crapa, dar se umfla mai repede decat lemnul cand intra in contact cu umezeala.
Usa din pal

Pe langa cele din lemn sau sticla si alte imitatii, un important aspect de care trebuie sa tii seama este transparenta usii – adica forma ferestrei din ea si calitatea sticlei. Usa poate incadra un singur geam mai mare, in diverse forme – de la dreptungi, patrat, la forme neregulate – sau poate cuprinde mai multe gemulete alaturate sau dispersate alcatuind o forma anume in functie de imaginatia designerului.

Model de sticla pentru usi

Usile glisante, rulou, pliante sau glisante sunt solutia ideala pentru un spatiu mai restrans, pentru o usa care sta mai mult deschisa sau atunci cand nu exista suficient loc de deschidere a unei usi mai late. De fapt latimea usii este principalul factor care determina alegerea acestor tipuri de deschidere. Spre exemplu, iesirea spre terasa se va face de cele mai multe ori printr-o usa rulou sau una pe sine. Un living poate deveni sufragerie , de pilda, doar inchizand usa plianta. Asadar, tinand cont si de masuratorile de la fata locului te vei putea decide pentru ce usa vei opta in apartamentul sau casa ta.
Usa armonica

Usa plianta

Sursa foto: www. usi.ro

MobilaMall.ro