23 iunie 2010

Avantajele scaunelor de bar

Crezi ca scaunele inalte sunt numai pentru bar? Chiar daca se numesc scaune de bar, ele pot fi folosite intr-un mod foarte avantajos si in alte imprejurari. Iata mai jos cateva avantaje ale acestui tip de obiecte.


                                                           Scaun din plastic


Intr-o garsoniera decorata in stil open space, scaunele de bar sunt obligatorii. Pentru ca se renunta la bucatarie, aceasta fiind redusa la un bar, scaunele trebuie sa fie inalte pentru a putea lua micul dejun sau pranzul la asa zisa masa, in momentele in care nu se intampla asta la o alta masuta decorativa.



                                                                 Scaun rotativ


O alta utilizare foarte eficienta pentru acest tip de scaune este pentru persoanele care lucreaza la birou si sunt foarte active in acelasi timp. De exemplu, pentru cineva care lucreaza la o receptie sau la o agentie , ce presupune interactiune activa cu oamenii, este si relaxant si mai estetic un scaun inalt cu spatar, decat un altul obisnuit, de birou.



                                                                   Scaun din lemn

Unul dintre avantajele principale in alegerea unui asemenea tip de scaune este ca ele se gasesc intr-o varietate foarte mare de modele , dintre cele mai inedite chiar, care sunt si din ce in ce mai confortabile. In plus, materialul din care sunt facute variaza de la plastic, policarbonat, pana la lemn sau inox cu piele. Designul poate fi patratos, simplu, fara spatar sau rotunjit, cu spatar, semanand mai mult cu un scaun de birou. De multe ori, aceste scaune sunt alese tocmai pentru aspectul lor inedit si mai putin pentru utilitate.


                                      Scaun tapitat cu piele


Cand alegi un scaun de bar este important sa tii cont de cateva detalii. Inaltimea acestuia trebuie sa fie rezonabila in raport cu inaltimea barului sau a mesei alaturi de care va sta. Nivelul mesei nu trebuie sa-ti ajunga nici la umeri si nici la talie atunci cand stai pe un astfel de scaun. Ideal ar fi sa aiba inaltimea ajustabila. De asemenea, conteaza foarte mult stabilitatea piciorului scaunului. Este preferabil sa fie din inox cu o baza destul de lata incat sa ofere stabilitate. Si, un ultim detaliu care nu trebuie sa lipseasca este suportul pentru picioare. Un scaun de calitate va avea suportul la o inaltime perfecta astfel incat sa-ti poti sprijini talpile fara sa te incomodeze.


                                  
                                                 Scaun cu design conic                                   

                        
                                    



MobilaMall.ro