“Oglinda oglinjoara, cine-i cea mai frumoasa din tara?” – cu siguranta cunoasteti aceasta replica. Dar ce s-ar intampla daca oglinda ar minti si in loc de Alba ca Zapada ar aparea imaginea lui Lurch din Familia Adams in fata dv.? Pentru a evita deformarile imaginii din oglinda, trebuie sa aveti grija la calitatea acesteia atunci cand cumparati una. Suprafata sa trebuie sa fie perfect dreapta pentru a oferi o imagine cat mai fidela a realitatii.
Oglinda decorata
Exista doua tipuri de oglinzi: cele care au argint in componenta lor si celelalte.
Sase tipuri de oglinzi argintate:
1. Oglinzile clare si foarte clare. Primele au pe langa stratul argintat si un strat de cupru si vopsea. In cazul oglinzilor foarte clare, cantitatea de metal este redusa. Acest tip se foloseste in incaperile decorate complet in alb sau in saloanele de moda de lux unde claritatea absoluta este esentiala. Puteti opta si dv. pentru claritate maxima daca vreti sa aveti imaginea perfecta a celor mai mici detalii. Oglinzi de mare claritate
2. Oglinzile cu aspect antic. Acestea au aplicata o pelicula nuantata de crem sau gri fie pe margini, fie pe intreaga suprafata pentru a crea impresia de vechi. Se asorteaza perfect incaperilor decorate in stil clasic sau baroc cu mobila decorata, din lemn masiv.
Oglinda cu aspect antic
3. Oglinzile concave au interiorul scobit si marginile mai groase. Imaginea reflectata este marita, de aceea acest tip se foloseste pentru oglinzile cosmetice utilizate la
barbierit , machiat sau pensat ori la cele mici, de poseta.
Oglinda concava de cosmetica
Oglinda de poseta
4. Oglinzile convexe au centrul bombat, iar imaginea reflectata apare mai mica. In afara de utilitatea lor practica (vezi oglinzile din supermarketuri sau intersectii) , ele pot fi folosite drept decoratiuni. In principiu, decoratiunile cu oglinzi convexe se potrivesc stilului modern de amenajare a casei, cu mobila simpla sau avangardista.
Oglinda convexa
5. Oglinzile colorate. Acestea au deasupra o pelicula fina, colorata in functie de optiunile fiecaruia. Sunt ideale daca doriti sa oferiti culoare incaperii sau sa dati o nuanta generala intregii camere sau chiar intregii locuinte. In general, acest tip de oglinzi este doar de décor.
6. Oglinzile securizate au in componenta lor materiale speciale care le fac aproape imposibil de spart. De aceea ele pot fi folosite chiar si intr-un spatiu public sau intr-unul mai expus la pericole.
Oglinzile care nu au in componenta lor argint sunt: cele pirolitice, din plastic, din metal sau cele cu doua fete/transparente. Din prima categorie fac parte cele cu un grad mare de reflectare, asemenea celor din argint, dar care pot fi folosite in spatii cu umiditate crescuta fara a se deteriora. Tot acestea sunt utilizate si pentru cabinele de dus. Oglinzile din metal sunt utile acolo unde este necasar un mare grad de siguranta, iar cele din plastic - pentru jucarii in general, deoarece sunt greu de zgaraiat.
Oglinzi in diverse forme
Oglinzile cu doua fete sunt o componenta des intalnita a usilor, in special cele de la baie. Astfel, se economiseste spatiu pe perete sau se evita pericolul ca oglinda sa se desprinda de usa, daca ar fi fost doar lipita de aceasta.
Oglinda colorata cu doua fete
Oglinzile transparente pot masca incaperi din interiorul carora aveti posibilitatea de a observa ce se intampla de cealalta parte fara a fi observati. Oglinzile transparente pot fi intalnite pe cladirile moderne, din sticla netransparenta sau in scoli, spitale ori sectiile de politie, acolo unde este necesara supravegherea discrete a unui anumit spatiu.
Oglinda transparenta
MobilaMall.ro