22 decembrie 2009

Decorarea mesei de Craciun

Dupa decorarea casei, a bradului, pregatirea bucatelor specifice de Craciun ramane sa puneti punct pregatirilor intr-un mod deosebit: amenajati masa cu stil. Degeaba servesti cele mai sofisticate feluri de mancare daca nu le scoti in evidenta prin decorarea mesei in ton cu restul incaperii sau nu respecti cateva reguli de baza. Iata cateva sugestii!
Combinatia clasica de Craciun, rosu si alb, te scoate oricand din incurcatura. Cu siguranta ai o fata de masa alba, iar servetelele si lumanarile rosii vor completa imaginea. Acest tip de aranjament se potriveste unui brad ornat traditional, cu rosu sau cu globuri multicolore.

Pentru un plus de parfum si culoare ai putea face chiar tu decoratiuni de masa din crengute de brad. Alatura crengutele unui con de brad si leaga-le cu o panglica rosie sau alba in jurul unei lumanari. Asa vei aduce parfumul Craciunului si mai aproape de invitati .
Daca vrei sa organizezi o seara mai sofisticata, foloseste o fata de masa din material greu si inchis la culoare. Intregul set de vesela din portelan , paharele din cristal si tacamurile de cea mai buna calitate trebuie sa lase spatiu doar pentru un sfesnic din alama cu cel putin trei lumanari arzand. In functie de marimea mesei, poti posta cate un mos craciun din ceramica in cele patru colturi, dar ai grija sa nu incomodeze musafirii.
Daca te numeri printre cei pentru care portocalele inseamna Craciunul, iti sugeram sa optezi pentru o seara cu arome de portocale si scortisoara. Candelele sau sfesnicele aprinse discret in jurul mesei, alaturi de o fata de masa portocalie vor incalzi atmosfera. Fructele , dintre care nu trebuie sa lipseasca portocalele proaspete, vor fi puse intr-un suport special pe masa. Daca nu ai parfumuri de camera cu scortisoara, foloseste betisoare parfumate cu aceasta aroma sau pur si simplu presara putina scortisoara peste ornamentele din camera.
In cele din urma, indiferent de cum veti amenaja masa, nu uitati ca aceasta trebuie sa se asorteze cu celelalte decoratiuni din camera. Clopoteii, ingerasii sau stelutele, indiferent de culoarea lor nu trebuie sa lipseasca din casa Dv. in seara de Craciun.
Odata ce ati terminat si decorarea mesei, Mobilamall.ro va ureaza Sarbatori Fericite in caminul dumneavoastra!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu