19 ianuarie 2010

Cum sa amenajezi un apartament – studio?

Studioul este un apartament foarte mic, o garsoniera, care de multe ori nici nu are pereti despartitori intre incaperile locuintei. Fie ca este un spatiu in care locuiesti temporar, fie- permanent, nu ar trebui sa pierzi din vedere cateva ponturi care vor transforma mica incapere intr-un spatiu aerisit si drag tie.

In primul rand, este preferabil sa folosesti rafturi, draperii sau alte piese de mobilier pentru a separa bucataria de camera de locuit, cel putin la ocazii speciale. Mobila trebuie sa fie facuta exact pe masura locuintei pentru a scapa de alte batai de cap, cum ar fi spatiul pierdut prin neutilizare sau corpuri de mobilier inutile. Astfel, se exclude din start mesele masive pentru cina, masutele firave din sticla sau bibliotecile greoaie.

Alege piese de mobilier cu functionalitate dubla. De exemplu, un taburet pe care sa-l poti folosi pe post de masuta; masa de bucatarie – suport pentru plantele de interior sau ornamente atunci cand nu este folosita; un cufar in care iti tii rufaria poate servi drept masuta de cafea etc.

Cumpara o masuta de bucatarie si scaune rabatabile . Scaunele pot fi depozitate foarte usor fie in balcon, fie intr-un dulap, iar masuta pe care iei micul dejun sa poata servi drept masa pentru o ocazie speciala cu musafiri. Pentru a avea parte de mai mult spatiu pe timp de zi, poti opta pentru o canapea rabatabila sau un pat rabatabil pe perete.

Culorile peretilor ar trebui sa fie uniforme in toate incaperile garsonierei. Nuantele si texturile diferite intr-un spatiu atat de mic ar crea o senzatie obositoare de inghesuiala si tocmai asta nu vrei sa se intample!

In ceea ce priveste decoratiunile sau colectiile tale preferate(ursuleti de plus, bijuterii, fotografii, picturi) , renunta pe cat posibil la ele. Totusi, casa nu este casa daca nu contine lucruri pe care le iubesti. De aceea, alege-le doar pe cele care iti sunt tie mai apropiate sau pe cele care se potrivesc mai bine cu cromatica si stilul incaperii. In fond, oricand poti sa le schimbi cu altele din colectie. O alta varianta, ar fi sa le grupezi intr-un colt al camerei.

In cele din urma, poti alege o tematica in care sa imbraci toate elementele de mobilier si decoratiuni si sa transformai astfel studioul tau intr-o spatiu stilat, aerisit si primitor.





Studio in black & white











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu