28 aprilie 2010

Tipuri de gratar de exterior

Gratar cu carbuni – tipul clasic de gratar mobil de exterior . Traditionalii carbuni nu te lasa cand ai nevoie de ei mai mult , iar fumul creat de ei ofera o aroma aparte oricarui fel de mancare gatita. Urmele lasate de carbuni si timpul consumat cu aprinderea gratarului reprezinta un pret ce merita platit in schimbul aromei unice de „afumatura”.

 
Gratar din inox cu carbuni

Gratar cu gaz – alimentat de o butelie cu gaz sau cu gaz natural, reprezinta o varianta rapida, curata si usoara. Gateste o mancare grozava , iar cu ajutorul unei afumatori cu lemne poti chiar sa-i dai o aroma speciala. Ba mai mult, multe dintre modelele de gratar cu gaz vin la pachet cu o rotiserie atasata.
Gratar cu gaz    

Gratar la foc de lemne – varianta naturala si distractiva, perfecta pentru iesirile in aer liber. Deasupra unei gropi sau a unei oale adanci in care sunt puse lemne la foc, se pune un gratar si astfel te poti bucura de o friptura delicioasa si de un mic foc de tabara, in acelasi timp.

Gratar la foc

Afumatoare – un gratar cu afumatoare face ca afumarea naturala a diverselor feluri de mancare , folosind lemne aromate, sa fie o joaca de copii. Este varianta perfecta pentru a face carnea aromata si frageda la tine acasa.

Afumatoare

Gratar din ceramica sau din teracota – este destul de ieftin si portabil. Se adapteaza perfect unei mese rapide , dar sanatoase.

Gratar din teracota in forma de purcel

Gratar electric – este alternativa la dezordinea facuta de carbuni, lemne sau buteliile cu gaz. Desi este mult mai rapid sa faci mancare pe un gratar electric, acesta nu ofera aroma fumului de lemne, are nevoie de o priza, iar suprafata de gatit este mai mica decat la alte tipuri de gratar.
Gratar electric

Gratarul portabil – pentru iesirile la iarba verde, iti trebuie un gratar mai mic si flexibil. Majoritatea modelelor mici sunt din metal si sunt alimentate cu carbuni sau gaz.

Gratar mobil

Gratar construit – daca ai curte si un spatiu special amenajat pentru luat masa in aer liber, solutia cea mai rezistenta in timp pentru un gratar de calitate este sa-ti construiesti unul. Poti alege dintr-o varietate de modele si astfel il poti potrivi perfect dimensiunilor spatiului de care dispui (poate fi facut intr-o nisa exterioara). Se construieste rapid, din caramida refractara sau alte materiale rezistente la temperaturi foarte mari. Astfel, alegi si modalitatea de alimentare (carbuni, gaz sau electric).

Gratar zidit

MobilaMall.ro


Sursa foto: www.firepit-and-grilling-guru.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu