15 iulie 2010

Pavarea Terasei Exterioare

In momentul in care ati ajuns la pavarea terasei, ceea ce conteaza nu este doar culoarea si forma data acesteia, ci si materialul cu care se va pava suprafata. Avand in vedere ca este vorba despre o lucrare de durata, suprafata aflandu-se in aer liber, cu circulatie intensa, este nevoie de materiale dintre cele mai rezistente. Astfel , puteti alege intre lemn, mozaic, piatra, placi ceramice s.a.

                                   Terasa placata cu pavele

Pavajele din lemn au fost pentru o perioada foarte lunga de timp solutia cea mai raspandita pentru constructia teraselor. Eleganta pe care o inspira o astfel de solutie este subminata de rezistenta scazuta in timp a lemnului, care necesita operatii frecvente de intretinere si chiar inlocuirea completa a pavajului o data la cativa ani.


                                Terasa placata cu lemn special

Exista pe piata modele de placaje din lemn pentru terasa care au o optica aparte , data si de striatiile cu care sunt prevazute fetele profilelor, putandu-se alege intre o fata cu striatii pronuntate sau o fata cu linii subtile.




Pavaj din lemn striat

Placarea cu piatra, naturala sau nu, da un aspect aparte terasei. Intr-o terasa plina cu flori sau arbusti, placarea cu piatra vine de la sine creandu-se astfel un aspect de spatiu salbatic, natural. Piatra este insa destul de greu de mentinut curata si mai are si dezavantajul ca , la umezeala, se creeaza un strat subtire de muschi deasupra sa, care este destul de greu de indepartat. Totusi, piatra este printre cele mai rezistente materiale la schimbarile climatice si ofera o aderenta mare.





Terasa placata cu piatra naturala

Mozaicul ofera un aspect aparte, iar in functie de model, poate fi asortat perfect in orice cadru. Este usor de mentinut ingrijit si este rezistent. Totusi, pe perioada iernii ingheata imediat si se creeaza riscul de a aluneca pe terasa.



                                  Mozaic cu model in doua culori
                       

O alta sugestie pentru pavarea terasei, foarte originala, este sa-ti creezi propriul mozaic. Folosind modele diferite de faianta sau gresie pe care o spargi in bucati, iti poti face o adevarata opera de arta la terasa. Aranjezi cioburile de gresie in modelul si culorile dorite pe un strat de adeziv de exterior astfel incat la sfarsit iese o exlozie de culori care iti va inveseli momentele petrecute la propria terasa. Pe langa faptul ca vei fi original, vei putea asorta perfect „mozaicul” creat cu restul decoratiunilor exterioare.
                                       


                               Pavaj facut din cioburi de gresie

MobilaMall.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu