29 mai 2010

Alege tipul de scaune potrivite casei tale


Scaunele sunt indispensabile in orice casa si totusi , de multe ori, nu li se acorda importanta cuvenita. Sunt cumparate in graba, tinandu-se cont doar de pret si mai putin de calitate si design. Chiar daca initial pretul unui model de scaun potrivit din punct de vedere estetic interiorului casei tale, confortabil si de calitate pare descurajant, este vorba totusi de o investitie pe timp lung. Cui i-ar placea sa i se rupa scaunul sub el cand se asteapta mai putin?


Pentru aceasta, iti propunem cateva modele confortabile, de calitate si , mai ales, care sa se potriveasca perfect decorului casei tale.

Scaunele din lemn sunt printre cele mai rezistente daca sunt facute ca la carte. Desi sunt mai grele, ele ofera un aspect elegant incaperii si se potrivesc stilului clasic si traditional de amenajare a locuintei. In functie de modelul spatarului , daca au sau nu manere pot fi incadrate la fel de bine si intr-o camera decorata modern. In plus, materialul folosit pentru acoperirea sezutului si a spatarului poate varia de la catifea sau pile, la in si bumbac in culoarea pe aleasa de tine.






Scaunele cu picioare din inox sunt potrivite pentru bucatarie sau pentru o incapere decorata simplist, modern. Atentie insa ca picioarele si spatarul sa fie suficient de stabil fixate caci, altfel, risti sa se strice foarte repede. De aceea, evita imitatiile de inox facute din material subtire ca aluminiul. Scaunele din inox beneficiaza de o gama variata de modele de sezuturi: de la cele facute din lemn, la cele din plastic, polipropilena sau inox avand un design deosebit.
 


Scaunele cu rotite pot fi folosite si in camera de zi sau bucatarie, nu numai in birou. Ele sunt foarte utile in cazul in care avem multa treaba la o masa sau pur si simplu avem nevoie de el in mai multe locuri. Alegand un scaun cu rotite iti va fi mult mai usor sa-l muti dintr-o camera in alta, fara sa ciobesti niciun perete. De asemenea, exista pe piata modele dintre cele mai variate , confortabile si frumoase cu rotite, perfecte si pentru sufrageria ta.
 


Scaunele inalte vor fi utilizate in special pentru o bucatarie cu masa inalta sau un living care beneficiaza si de un bar. Din multitudinea de modele, este important sa le alegi pe acelea care iti ofera stabilitate atunci cand stai pe ele.





Pentru un spatiu mai restrans, dar nevoi nenumarate scaunele pliante sau taburetii sunt solutia. Primele pot fi foarte usor ascunse in debara sau in alt loc usor accesibil la nevoie, iar taburetii pot sa stea foarte bine sub masa. Ba mai mult, ei isi pot gasi si alte utilitati intre timp – de suport tip masuta pentru diverse lucruri, noptiera sau suport pe care sa-ti odihnesti picioarele.







MobilaMall.ro







19 mai 2010

Decoreaza-ti casa cu carti

Cartile sunt cei mai buni prieteni – asta se stie. Ele te invata, ilustreaza si explica. Dar, ce te faci cand cartile ocupa prea mult spatiu in casa ta? Dupa ce le-ai sortat pe cele foarte vechi sau neinteresante pe care le poti dona sau vinde, nu-ti ramane decat sa urmezi sfaturile de mai jos pentru a-ti stoca, aranja si a expune volumele.

                Vitrina pentru carti

Propteste-le. Pune trei, patru carti pe o noptiera ca sa o folosesti drept spatiu inaltat de expunere. Astfel, vei putea scote in evidenta veioza, vaza cu ghiocei, o rama foto mai mica sau un bibelou mic punandu-le deasupra cartilor. In plus, e o metoda de a ridica ceva la o inaltime potrivita pentru a fi util (o lampa scurta).


        Noptiera  facuta din carti

Construieste-ti un perete din carti. Daca ai o colectie impresionanta de carti, iti poti construi un perete din acestea. Mai exact, cumpara sau creaza-ti rafturi de carti pe lungimea si inaltimea de care ai nevoie. Poti umple un perete al holului astfel sau poti crea un truc prin care sa desparti bucataria de sufragerie sau holul de living.


               Perete de carti

 

Sub tavan. Poti apela la un truc ce confera un aspect deosebit incaperii. La aproximativ 30 de centimetri sub tavan (sau putin peste nivelul superior al usii) instaleaza o etajera de-a lungul intregii incaperi. Ai grija ca aceasta sa fie facuta din material rezistent si sa fie bine infipta in perete pentru a nu ceda sub greutatea cartilor. Aranjeaza apoi colectiile de carti de-a lungul etajerei.


                                         Etajera pentru carti


Ungher. Creaza-ti un colt de lectura langa o fereastra, semineu sau langa un perete gol pe care sa-l umpli cu rafturi cu carti. Pune alaturi o masuta si un scaun cat mai confortabil pentru a-ti petrece timpul intr-un mod cat mai relaxant.


                                            Coltul de lectura



Rafturi adanci. Multe biblioteci ofera un spatiu de depozitare de aproape 30 de centimetri, suficient pentru doua randuri de carti. In acest caz, aranjeaza cartile mai inalte intr-un rand in spate, iar volumele mai mici in fata. Astfel, vei avea acces si vizibilitate catre toate cartile din colectia ta si vei salva si o gramada de spatiu.

                                        Vitrina cu rafturi late


Pune-le pe categorii. Pentru a aranja o colectie mai mare de carti, imparte-le pe categorii. Astfel, cartile de bucatarie isi vor gasi loc in bucatarie, romanele in dormitor, cele de arta in sufragerie s.a.m.d.



 
                     Dulap turn

Vertical si orizontal. Aranjeaza cartile in biblioteca pe orizontala acolo unde au dimensiuni identice si se incadreaza perfect in inaltimea raftului, iar pe cele mai groase si de dimensiuni variate, aseaza-le culcate. Poti alterna chiar - peste cateva carti mari , dar subtiri, asezate pe laterala, pune altele mai mici, asezate vertical.

                                       Biblioteca moderna

 

In loc sa le tii in debara sau garaj, alege mobila cu spatiu de depozitare si nu cu picioare inalte. Spatiul de desubtul unei comode de televizor sau al unei mese, poate fi folosit pentru cele cateva carti care nu mai au loc in biblioteca.

                                       Comoda depozit carti



MobilaMall.ro


12 mai 2010

Dulapuri pentru birou

Oricine are un birou (la serviciu sau acasa) stie foarte bine cat de greu este sa faci fata mormanelor de hartii si dosare care trebuie aranjate astfel incat sa ajungi la ele usor, de fiecare data cand ai nevoie, dar nici sa nu te incurce la treburile zilnice. In functie de spatiul de care dispuneti, puteti alege dintr-o varietate de modele de dulapuri perfecte pentru ceea ce trebuie depozitat.




Daca nu ai decat cateva fise si dosare care trebuie ordonate, intr-un spatiu redus sau chiar intr-o camera din casa ta alege un dulap micut, care poate fi ascuns sub birou sau care poate avea si rolul unui suport pentru televizor ori un ghiveci cu flori. Desi este de dimensiuni reduse, un asemenea raft are mai multe compartimente, cu sertar pentru fise ordonate alfabetic si etajera pentru dosare.






Pentru dosare la care apelezi zilnic, dar care nu au loc pe biroul tau, poti opta pentru o etajera fara usi. Astfel vei avea mereu la indemana orice act ai nevoie. Aici exista posibilitatea ca o parte a dulapului sa aiba usi din sticla mata sau fumurie, iar cealalta parte sa fie deschisa. In modul acesta, vei ascunde materialele inestetice, greu de aranjat , dar vei avea si un loc pentru mici suveniruri ori pentru carti de referinta din domeniul tau de activitate.


                                         Dulap cu vitrina



Pe langa acestea, exista si varianta dulapurilor clasice din lemn sau metalice, incapatoare, cu usi. Acestea au avantajul ca pot fi incuiate pentru a nu permite oricui accesul la lucrurile tale. Puteti alege dintr-o varietate de materiale si culori din care sa fie facut dulapul (de la lemn din cires, la mahon sau pal si metal). Daca nu ai loc in birou pentru un asemenea dulap, il poti aseza intr-o alta camera sau in hol , el avand aspectul unui sifonier normal.


6 mai 2010

Cum sa alegem canapeaua potrivita

Alegerea canapelei potrivite poate face diferenta dintre o locuinta decorata perfect si o alta . Intr-o camera, fie ca este sufragerie, living, birou sau dormitor, canapeaua atrage atentia din primele clipe. Pe langa rolul sau utilitar, de a oferi confort si relaxare in timp ce sezi sau dormi, canapeaua trebuie asortata stilului incaperii si trebuie sa aiba cateva caracteristici definitorii.


In primul rand, modelul canapelei se alege in functie de spatiul de care beneficiezi. Intr-o camera spatioasa poti opta pentru un model mai lat, un coltar intins cu un suport atasat pentru picioare (care poate fi folosit si ca scaun) , cu multe perne sau un model luxos, in care sa te “scufunzi “ de-a dreptul.

                                               Canapea EXCLUSIVE
              
        
Pentru camerele mai mici va trebui sa te limitezi la o canapea clasica , dreapta fara prea multe decoratiuni si cu manere inguste ca sa ai mai mult spatiu de stat. Astel vei putea folosi la maximum spatiul de care beneficiezi. In cazul in care ai ales un coltar, poti sa renunti la a mai cumpara si fotoliile.


Un alt aspect important este modul de utilizare a canapelei. Daca este o canapea doar pentru stat si relaxat, atunci se potriveste si o canapea mai sofisticata, decorata modern. In cazul in care va dormi cineva permanent pe ea, e bine sa alegi un model extensibil, din bumbac sau alt material rezistent la uzura si comod in acelasi timp.

                                              Canapea FLEXI

 
Materialul din care e facuta o canapea este esential in alegerea acesteia. O canapea din piele se potriveste unui interior pretentios, luxos si va fi mereu la moda. In plus pielea naturala este rezistenta si se adapteaza temperaturii corpului, astfel incat iarna va fi calduroasa, iar vara racoroasa. Totusi, canapelele din piele sunt destul de scumpe si se zgaraie usor.


O alternativa la modelul din piele este pielea artificiala. Aceasta este la fel de aspectuoasa , este mai ieftina, insa rezista mai putin timp si poate crapa.

                                         Canapea PACO

 
Canapelele din stofa sunt cele mai uzuale, gasindu-se intr-o varietate de modele si materiale (de la bumbac, la in sau velur). Ele sunt mai ieftine, pot avea o bogata varietate de culori in modelul textilei si se asorteaza mai usor oricarui tip de incapere. Pe de alta parte, stofa se pateaza si se taie destul de usor. Chiar si aici, daunele pot fi reparate rapid, mai ales daca aveti un model dehusabil.


O varianta aparte este canapeaua extensibila. Poate fi asul din maneca atunci cand ai un musafir care va innopta la tine. Are un aspect la fel ca al celorlalte , insa aceasta se deschide si devine, practic, un dormitor. De aceea, cand cumperi o canapea extensibila trebuie sa ai in vedere lungimea sa deschisa pentru a nu te trezi ca nu are loc sa se desfaca intr-un spatiu prea ingust. In plus, in cazul in care locuiesti intr-o garsoniera, canapeaua iti poate transforma livingul de pe zi in dormitor, noaptea. Un cusur al multor canapele extensibile este ca sunt fragile atunci cand sunt deschise. De aceea, trebuie verificat si acest aspect inainte de cumparare.




In cele din urma, modelul canapelei – alegerea acestuia depinde in mare masura de restul decoratiunilor locuintei, dar si a culorii pe care o au covorul si perdelele.

                                      Canapea JENIFFER
MobilaMall.ro