28 martie 2010

Decorarea mesei de Pasti

Masa de Pasti este speciala in primul rand prin bucatele specifice. Totusi, ce iti poate transforma masa dintr-o simpla cina intr-o adevarata desfatarea a simturilor, nu numai gustativ si olfactiv, ci si vizual? Raspunsul este : un aranjament cu gust pus la locul potrivit, decorarea cu bun simt a mesei si atmosfera plina de prospetime este la tine acasa. Iata aici cateva sugestii:
Combinatia perfecta pentru masa de Pasti
Cos decorativ practic pentru ouale de Pasti


Comanda sau creeaza tu insati un aranjament de flori primavaratice. Buchetele de Pasti sunt foarte populare , de aceea ai grija sa comanzi din timp unul. Pune intr-o vaza cateva fire de flori proaspat taiate si aseaz-o in central mesei . Pentru un plus de mireasma, ai putea presara petale la baza vazei.

Buchet de lalele, servetele si bomboane ca decoratiuni
Cos decorativ pentru painea sau cozonacul de Pasti



Alege o lumanare decorativa , alba sau intr-o culoare pastel pe care sa o folosesti la crearea unui aranjament pascal. Fie ca o utilizezi in cadrul aranjamentului floral, fie creezi un altul, lumanarea va da un plus de caldura atmosferei de sarbatoare. Este important in cazul lumanarilor subtiri sa alegi un sfesnic din portelan alb sau argintiu. Drept decoratiune ai putea invalui sfesnicul in crengute verzi de salcie .

Cuib cu oua si lumanarele

Decoratiunile cu iepurasi sau ouale decorative de Pasti pot fi incadrate in aranjamentele de mai sus sau pot sta pur si simplu langa bolul cu oua vopsite sau cel cu fructe proaspete. Daca nu ai o fata de masa cu imprimeu specific, foloseste una alba din bumbac. Daca, totusi, optezi pentru o fata de masa cu imprimeu bogat de sarbatoare, evita sa aglomerezi masa cu farfurii si decoratiuni. Preferabila este alegerea unui imprimeu mai simplu sau cu mai putine desene pentru a nu distrage atentia si a crea o senzatie de supraincarcare a mesei. In cazul fetei de masa albe, servetelele cu imprimeu de Pasti dau pata de culoare perfecta ocaziei.

Iarba proaspata pe post de decoratiune

In ceea ce priveste vesela, trebuie sa fie din ceramica de calitate, cu motive florale , dupa caz , sau uni. Aici functioneaza aceeasi regula ca la fata de masa. Prea multe imprimeuri, prea multe culori si desene devin PREA MULT. Prin urmare, fie vei utiliza o fata de masa colorata, iar farfuriile si tacamurile albe sau intr-o culoare neutra, fie fata de masa va fi alba, iar vesela va fi colorata si vei putea pune si un aranjament de sarbatoare in centrul mesei.


Masa decorata in galben si alb

Cos decorativ pentru sticle





Ofera-i fiecaruia de la masa cate un cadou dulce pe care il poti aseza intr-un saculet sau intr-un cosulet de Pasti, pus alaturi de farfuria fiecaruia. Daca ai mai multi musafiri i-ai putea surprinde indicand locul fiecarei persoane in parte printr-un ou din lemn pictat, pe care vei scrie numele invitatului.

Saculete cu dulciuri


In loc de concluzie, MobilaMall.ro iti ureaza Pofta Buna si Sarbatori Fericite!


MobilaMall.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu